3D-visualisering gir deg muligheten til å vise fram objekter fra flere vinkler. Teknologien har blitt brukt innenfor spill- og filmindustrien de siste tiårene og har utviklet seg til å bli en av de meste allsidige verktøyene for å produsere digitalt innhold.  Næringslivet har nå begynt å se den enorme verdien i å presentere produkter og tjenester på denne måten.

Hvorfor 3D?

Fordi noen produkter rett og slett er enklere å forstå når vi ser dem i 3D. Hvordan et ferdig bygg vil bli eller hvordan en motor er satt sammen, kan være vanskelig å få et klart bilde av. Med 3D-visualisering vil mottakeren kunne få en interaktiv og virkelighetsnær opplevelse, noe et flatt bilde ikke oppnår.  3D har ufattelig mange bruksområder, det brukes blant annet ofte til forskning, presentasjoner og salg.

Slik utvikler vi 3D-modeller

Vi kan lage flere forskjellige type 3D-bilder, de kan være fotorealistiske eller stiliserte.

Fotorealistiske 3D-bilder kan for eksempel være arkitektonisk interiør som ser ut som et fotografi, produktfoto som et møbel eller en bil. Stiliserte bilder kan være alt i fra oversiktsdiagram eller modeller i tegneseriestil med et mer 2D uttrykk. Kort sagt kan vi visualisere alt du kan forestille deg.

Vi bygger modellen fra bunnen av basert på filer fra kunden, det kan være et ferdig produkt eller kun en idè. Alt man trenger er egentlig dimensjonene og en form for referanse. Dette behøver ikke å være noe mer enn et mobilfoto.

I starten vil modellen se ut som en trådfigur. Videre i prosessen blir den mer levende ved hjelp av farger og lys, og at vi legger på ulike teksturer som gir inntrykket av en virkelighetsnær overflate av tre, hud, gress, metall osv.

Har du først laget ett tre, er det lettere å skape en hel skog. Når grunnfiguren er ferdig, kan den dupliseres og utstyres med ulike farger, teksturer og den kan gjøres større eller mindre. Å gjøre endringer er mye mer kostbesparende en for eksempel tradisjonell foto. Da man ikke trenger å gjenskape situasjonen i fotografiet, men kun gjør endringer digitalt.

 

Se vårt tidligere arbeid her

Interessert i å teste ut 3D-visualisering?

Ta kontakt i dag for en uforpliktende prat!

 

Espen Steen Aksetøy

+47 476 35 769
espen@knaepp.no